MENU OKOLICZNOŚCIOWE



Przystawka - coś na dobry początek

Kurczak faszerowany z migdałami podany z żurawiną

Danie główne

Zupa borowikowa z łazankami

Rolada wołowa z farszem w sosie własnym

Kluski śląskie

Kapusta zasmażana z grzybami

Deser

Lody waniliowe owocowy z koktajlem owocowym,
z advocaatem i z bitą śmietaną

Trzy rodzaje ciast na paterach: sernik, szarlotka, tiramisu

Półmiski rozmaitości

Półmisek mięs pieczonych: schab z morelą, karczek szpikowany czosnkiem, pasztet cielęcy z gęsią wątróbką

Sałatka włoska

Sałatka grecka

Babeczki faszerowane w trzech smakach: z łososiem,
z szynką, z pieczarkami

Śledzik w sosie salsa, w śmietanie, w oleju z cebulką

Śledzik w sosie majonezowo-śmietanowym z groszkiem
i kaparami

Aromatyczne śliwki owinięte boczkiem z kminkiem, podane z chrzanem

Roladki szynkowe zawijane w galarecie z masłem chrzanowym

Tymbaliki drobiowe

Pieczarki marynowane, ogórki konserwowe
oraz inne marynaty

Zestaw serów z oliwkami

Pieczywo wiejskie z masłem smakowym

Późne danie gorące

Fileciki z kurczaka w sezamie z dipem
i bukiet warzyw z migdałami

Późne nocne kolacje

Barszcz czerwony z pasztecikiem

Żurek z szynką i jajkiem

Napoje zimne i ciepłe

Kawa Lavazza z ekspresu i herbata

Woda mineralna gazowana i niegazowana

Soki owocowe oraz napoje gazowane