Naleśniki po włosku Tiramisu, z serkiem mascarpone z sosem z oryginalnej belgijskiej czekolady z likierem (lub zamiennie dla dzieci syropem) Amaretto (migdałowym)Pancakes Tiramisu with chocolate souce and liquire Amaretto |
19,00 |
Lodowy specjał TOWER: lody waniliowe przybrane kremem czekoladowo-orzechowo-miodowym z rodzynkami i polewą o smaku toffi |
15,00 |
Sernik podany na ciepło z bitą śmietaną i polewą czekoladowąHot cheesecake with cream and chocolate icing |
8,00 |
Szarlotka na gorąco w puszystym sosie waniliowym i polewą czekoladowąHot apple-pie with vanilla sauce and chocolate icing |
7,00 |
Włoski deser Tiramisu z ponczem rumowym
Tiramisu with rum punch |
10,00 |
Szarlotka na gorąco w towarzystwie gałki lodów, zanurzona w sosie waniliowym, zdobiona wianuszkiem bitej śmietanyHot apple-pie with ice creams, in vanilla sauce and cream |
12,50 |
Deser lodowy z koktajlem z owoców tropikalnych z bitą śmietaną oraz polewą truflowo-czekoladowąIce creams with cream and chocolate icing, served with fruit cocktail |
15,00 |
Czekolada na gorąco chłodzona gałką lodów waniliowych nasączonych advocaatemHot chocolate with vanilla ice creams and advocaat |
18,00 |
Gęsta gorąca czekolada z dodatkiem likierów (smaki do wyboru) oraz bitą śmietanąThick hot chocolate with liqueur (taste to choose) and cream |
18,00 |
Kawa mrożona z dodatkiem likierów (smaki do wyboru) z gałką lodów waniliowych i bitą śmietanąIced coffee with liqueur (taste to choose), vanilla ice creams and cream |
14,00 |
Deser lodowy z koktajlem owoców tropikalnych zanurzonych w adwocaacie z bitą śmietaną oraz polewą truflowo-czekoladowąIce creams with cream and chocolate icing served with fruits dipped in advocaat |
18,00 |
Deser "Melba" - lody z soczystymi brzoskwiniami zakrapiane wiśniówką, zdobione bitą śmietaną posypane płatkami migdałowymi"Melba" dessert - ice creams with juicy peaches, cherry brandy, cream and almonds |
18,00 |
Delikatna gorąca czekolada chłodzona lodami z bitą śmietanąDelicate hot chocolate with ice creams and cream |
15,00 |
Naleśniki z serem otulone musem malinowymh |
12,00 |
Omlet z konfiturą wiśniową nasączony syropem klonowymOmlette with cherry jam and maple sirup |
15,00 |
Naleśniki z koktajlem owocowym w ciepłym sosie waniliowym z polewą czekoladowąFruit pancackes in hot vanilla sauce and chocolate icing |
16,00 |
Glazurowany mix owocowy w towarzystwie lodów waniliowych z bitą śmietaną polany sosem na bazie koniaku i sosem czekoladowymGlazed fruit mix with vanilla ice creams, cream, chocolate sauce and cognac sauce |
18,00 |
Koktajl owocowy zanurzony w Martini ozdobiony cukrem kandyzowanymFruit cocktail in Martini with candied sugar |
16,00 |
Francuski deser „Pięknej Heleny”: kandyzowana gruszka otulona gęstą gorącą czekoladą z brandy, z płatkami migdałowymi i lodami waniliowymi |
20,50 |
Naleśniki Suzette z likierem pomarańczowym, lodami waniliowymi i bitą śmietaną |
18,00 |
Naleśniki z karmelizowaną gruszką otulone ciepłym sosem waniliowym |
16,00 |
Tort okolicznościowy na zamówienie (smaki do wyboru) |
|