Przystawki na zimno i na ciepło

Starters


Tatar z łososia podawany z oliwkami, kaparami, pieczarkami i zdobiony żółtkiem do własnego twórczego doprawienia

Salmon tatar served with olives, capers, mushrooms and quail egg
29,00zł

Befsztyk Tatarski - soczysta polędwica wołowa podawana z marynowanymi pieczarkami, ogórkiem, kaparami, cebulką zdobiona żółtkiem z oliwą z oliwek oraz aromatyczną rukolą i ekskluzywną musztardą francuską do samodzielnego doprawienie różnokolorowym pieprzem

Tatar Steak - minced sirloin served with marinated mushrooms, cucumber and yolk
29,00zł

Carpaccio - delikatne soczyste plastry z polędwicy wołowej doprawionej oliwą z oliwek i sokiem z cytryny posypaną parmezanem, ozdobione oliwkami i kaparami z aromatyczną rukolą

Carpaccio - delicate sirloin slices sprinkled with parmesan, decorated with olives and capers
29,00zł

Suszone śliwki owinięte boczkiem przyprawione kminkiem z ekskluzywną musztardą francuską przyprawione kminkiem

Dried plums wrapped with bacon, flavored with cumin
18,00zł

Pieczarki nadziewane farszem drobiowym w winnym sosie hiszpańskim

Mushrooms with poultry stuffing in Spanish sauce
18,00zł

Żołądki gęsie gotowane, w pysznym sosie curry

Goose's stomachs in delicious curry sauce
18,00zł

Wyśmienite wątróbki gęsie duszone w ziołach podane w rewalacyjnym sosie kaparowo-pomidorowym z wędzoną papryką

Stewed turkey's liver with apples and marjoram
18,00zł

Wątróbki indycze po parysku duszona z cebulką i pieczarkami na czerwonym winie z dodatkiem ziół prowansalskich

18,00zł

Naleśniki z farszem a'la gyros (filet z kurczaka, kukurysza, ogórek konserwowy, sałata pekińska)

25,50zł

Omlet z szynką i pieczarkami

18,00zł

Dmowe pierogi z mięsem omaszczone złocistą cebulką

16,00zł